Sistemul de desfumare in caz de incendiu este folosit in cladiri fie ele rezidentiale comerciale sau industriale si sunt necesare pentru a extrage fumul provacat de incendiu pentru a putea evacua oamenii , posibilele victime si pentru a permite accesul pompierilor .

Aceste sisteme salveaza vieti , cele mai multe victime nu sunt facute de foc asa cum se cred ci de fum . Fara a putea respira in zona afectata de incendiu oamenii nu se pot deplasa prin aceste zone si de cele mai multe ori raman blocati in zone expuse .

Sistemul de desfumare in caz de incendiu  functioneaza impreuna cu sistemul de detectie incendiu si de cele mai multe ori sunt parte intergranta  dintr-un scenariu de siguranta la fol .

Aceste sisteme sunt necesare conform scenariilor de securitate la incendiu si sunt concepute de inginerii nostri specializati si avizati pentru aceste sisteme de desfumare  .

Sunt adapatate in functie de fiecare spatiu , comercial , rezidential . La noi in Romania sunt cel mai des intalnite in parcari subterane si zona comerciala acolo unde ventilatia nu se poate face natural .

Exista mai multe tipuri de astfel de sisteme de desfumare :

  • Sistme de ventialatie prin extragerea fumului . ( ventilatoare , jet-fans ,aport de aer proaspat , etc )
  • Sisteme de desfumare naturala ( trape de fum , guri de evacuare a fumului , ferestre de desfumare )
  • Sisteme de presurizare ( SAS-uri )
  • Sisteme de desfumare pentru zone Atex

Aceste solutii se aleg de catre personal specializat si avizat pentru astfel de lucrari .